Website laadsnelheid verbeteren: zelf doen of uitbesteden

Website laadsnelheid verbeteren: zelf doen of uitbesteden

Last van een trage website? Profiteer van mijn expertise en verbeter direct je laadsnelheid!

Een website die snel laadt, zorgt niet alleen voor een betere gebruikerservaring, maar kan ook bijdragen aan een hogere positie in de zoekresultaten van Google. Maar hoe verbeter je de laadsnelheid van je website? En kun je dit beter zelf doen of uitbesteden aan een specialist? Ik neem graag de mogelijkheden en voordelen van het uitbesteden van het verbeteren van de laadsnelheid van je website met je door!

Niemand heeft zin om te wachten

Niemand heeft zin om te wachten

Een snelle website is niet alleen belangrijk voor een goede gebruikerservaring, het kan ook grote invloed hebben op het succes van je website. Uit een onderzoek van Google bleek al in 2016 dat een trage website ervoor kan zorgen dat bezoekers afhaken en naar een concurrent gaan, vooral bij bezoekers die hun telefoon gebruiken. Zo laat het onderzoek van Google zien dat 53% van de bezoekers wegklikken zodra de laadtijd langer dan 3 seconden duurt. Uit een iets recenter onderzoek van Unbound bleek ook dat consumenten niet graag wachten. Zo gaf meer dan de helft van de respondenten aan dat de paginasnelheid daadwerkelijk van invloed is op hun koopbereidheid.

Geen troostprijs voor de laatste in de race

Naast het feit dat langzame laadtijden potentiële klanten kunnen afschrikken, heeft het ook een negatief effect op je positie in de zoekresultaten van Google. Google hecht namelijk veel waarde aan de gebruikerservaring en de laadsnelheid is daar een belangrijk onderdeel van. Als je website langzaam laadt, kan dit leiden tot een lagere positie in de zoekresultaten. Dit betekent dat potentiële klanten je website minder snel zullen vinden en je minder verkeer naar je website zult genereren en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Succesverhalen van klanten

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Marloes Keeris
"Als copywriter weet ik maar al te goed: de online prairie wemelt van de SEO cowboys. De gouden SERP-bergen die zij beloven zijn vaak een fata morgana.
Zoniet bij Rubin Koot van Online Marketing Bakery.

Rubin gaat integer, service- en resultaatgericht te werk. Geen vraag is teveel; hij legt alles enthousiast aan je uit. En op een duidelijke manier die beklijft. Rubin heeft namelijk écht kennis van zaken, als data driven SEO- en marketingspecialist. En dat zonder de hoofdprijs te vragen voor zijn eersteklas diensten en bereikbaarheid.

Wil je serieuze online groei doormaken met een betrouwbare expert? Ga dan voor Online Marketing Bakery. Samenwerken met hem betekent voor mij en mijn klanten de beste online resultaten. Ik ben fan!"
Ms. Nameless
Add Your Stars
Marjolijn Geenen
"Rubin is een echt vakman. Professioneel, gedreven en hij kan goed luisteren. Dit alles maakt dat hij je echt naar een ander niveau tilt en je bedrijf helpt te groeien."
Ms. Nameless
Add Your Stars
Kevin van Elswijck
"Ik werk al jaren samen met Rubin omdat ik hij ongelofelijk goed is in wat hij doet. Hij is veerkrachtig, pro-actief en heeft een goede kijk op wat er wel en niet goed gaat. Ik zou iedereen enorm aanraden om eens met Rubin aan tafel te gaan. Het gaat je geen wind-eieren leggen."
Ms. Nameless
Add Your Stars

5 tips voor het versnellen van je website snelheid

Afbeeldingen optimaliseren

Afbeeldingen kunnen de laadsnelheid van een website aanzienlijk beïnvloeden, vooral als ze niet op de juiste manier worden geoptimaliseerd. Het is daarom belangrijk om afbeeldingen te comprimeren en te optimaliseren om de bestandsgrootte te verkleinen en de laadtijd te verkorten. Er zijn verschillende manieren om afbeeldingen te optimaliseren, zoals het gebruik van de juiste bestandsformaten, zoals JPEG of PNG, en het verkleinen van de afbeeldingsgrootte tot de vereiste afmetingen. 

Installeer een lazy loading plugin

Met lazy loading wordt alleen de afbeelding die op dat moment zichtbaar is op het scherm geladen, in plaats van alle afbeeldingen op de pagina. Dit kan de laadtijd aanzienlijk verkorten. Er zijn verschillende plugins beschikbaar om lazy loading te implementeren, afhankelijk van het CMS dat je gebruikt.

Google AMP

Google Accelerated Mobile Pages (AMP) is een open source project dat is ontworpen om mobiele pagina's te versnellen en een betere gebruikerservaring te bieden voor mobiele gebruikers. Het AMP-project is ontstaan vanuit de behoefte om mobiele websites sneller te laden en de toenemende hoeveelheid mobiele verkeer op het internet bij te houden. Door het gebruik van AMP HTML, AMP JavaScript en AMP-cache, kunnen webpagina's sneller worden geladen op mobiele apparaten en worden geoptimaliseerd voor een betere gebruikerservaring.

Caching Plugin

Met caching wordt er een statische versie van je website opgeslagen op de server en wordt deze versie getoond aan bezoekers in plaats van een dynamische versie van de website te laden. Dit zorgt voor een snellere laadtijd van jouw website. Welke je plugin moet gebruiken, ligt wederom aan het CMS dat je hebt.

Gebruik alleen essentiële plugins

Elke plugin die je installeert op je website heeft invloed op de laadtijd van je website. Hoewel plugins kunnen bijdragen aan extra functionaliteit en een betere gebruikerservaring, kan het installeren van te veel plugins de laadtijd van je website vertragen. Het is daarom belangrijk om alleen de plugins te gebruiken die je ook echt gebruikt. Verwijder de onnodige plugins om de laadtijd te verkorten en alleen de functionaliteit te behouden die nodig is voor je website.

Zelf tijd besparen? Besteed het uit!

Je website snelheid meten

Je website snelheid meten

Tegenwoordig heb je verschillende tools en manieren waarop je jouw website snelheid kunt controleren. Dit zijn onder andere tools als PageSpeed Insights en de Website Speed Test van Pingdom.

PageSpeed Insights


PageSpeed Insights is een gratis online tool van Google waarmee je de snelheid van je website kunt meten en analyseren. De tool geeft een overzicht van de prestaties van je website op zowel mobiele als desktopapparaten en geeft aan welke aspecten van je website verbeterd kunnen worden om de laadtijd te verkorten. De tool geeft scores op een schaal van 0 tot 100 voor verschillende aspecten van de website, zoals laadtijd en server response time. Naast het geven van scores en aanbevelingen voor verbetering, biedt PageSpeed Insights ook gedetailleerde informatie over elke aanbeveling en suggesties voor het oplossen van problemen. Het is een goede tool die je kunt gebruiken om de prestaties van je website te verbeteren en ervoor te zorgen dat je website snel laadt op alle apparaten.

Pingdom Tools


Ook via de Pingdom tools kun je de snelheid van je website meten en analyseren. Het is een populaire en gebruiksvriendelijke tool waarmee je onder andere de laadtijd van je website, de grootte van je pagina's en het aantal verzoeken dat je website doet naar de server kunt bekijken. Bovendien geeft de tool ook inzicht in welke elementen op je website mogelijk vertraging veroorzaken, zodat je gerichte maatregelen kunt nemen om de laadtijd te verkorten. De tool biedt ook de mogelijkheid om rapporten op te slaan en te delen, zodat je het resultaat met anderen kunt bespreken en samenwerken aan het verbeteren van de snelheid van je website.

Samen houden we je website up-to-date

SEO dashboard

Met mijn SEO dashboard houd ik jouw website in de gaten en kan ik de laadsnelheid, prestaties en andere belangrijke factoren monitoren. Dit stelt mij in staat om snel in te grijpen wanneer er problemen optreden. Bovendien kan ik met het dashboard zien hoe jouw website presteert ten opzichte van de concurrentie en waar eventuele verbeterpunten liggen. Door het uitbesteden van SEO en het beheer van je website, kun je je focussen op andere belangrijke zaken, terwijl ik ervoor zorg dat je website optimaal presteert!

Hosting

Als onderdeel van mijn dienstverlening bied ik ook webhosting aan, wat betekent dat ik je website kan hosten op snelle en betrouwbare servers. Dit kan weer bijdragen aan het verbeteren van je laadsnelheid.

Custom functies

Of het nu gaat om een specifieke functie die nodig is voor jouw bedrijfsproces of om een uniek design dat past bij jouw merkidentiteit, ik kan je helpen door middel van custom functies. Deze custom functies kan ik implementeren in diverse Contentmanagementsystemen, waaronder WordPress, en Shopify. Op die manier sluit de website ook aan op jouw eigen wensen en behoeften.

Ervaring en kwaliteit

Door mijn ervaring als SEO specialist en webontwikkelaar kan ik op een effectieve en efficiënte manier de laadsnelheid van je website verbeteren. Ik werk altijd volgens de nieuwste technieken en best practices, wat weer bijdraagt aan de kwaliteit van het werk. Altijd op de hoogte van je rankings met je eigen SEO dashboard, transparantie over werkzaamheden die verricht worden en persoonlijk contact wanneer nodig.

Een snellere website zonder moeite

Als je op zoek bent naar een specialist die je kan helpen bij het sneller maken van jouw website, dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ik heb inmiddels jarenlange ervaring in het optimaliseren van websites en het verbeteren van de laadtijden. Door mijn technische kennis en expertise kan ik ervoor zorgen dat jouw website optimaal presteert. Benieuwd hoe ik je precies kan helpen? Plan een kennismakingsgesprek in en dan spreken we elkaar snel!

Hoe maak je een WordPress website sneller?
Er zijn verschillende manieren om een WordPress website sneller te maken, zoals het optimaliseren van afbeeldingen, het gebruik van een caching plugin, het beperken van het aantal plugins, het implementeren van lazy loading en het gebruik van een snelle webhosting.

Wat is een goede website snelheid?
Een goede laadtijd is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type website, het doel van de website en de verwachtingen van de bezoekers. Over het algemeen wordt een laadtijd van drie seconden of minder als goed beschouwd. Het is echter belangrijk om te onthouden dat elke seconde telt en dat elke vertraging in laadtijd kan leiden tot verlies van bezoekers en conversies. Het is daarom altijd verstandig om te streven naar de snelst mogelijke laadtijd voor jouw specifieke website en doelgroep.

Waarom is de website snelheid zo belangrijk?
Website snelheid is belangrijk omdat het direct invloed heeft op de gebruikerservaring en de conversies op een website. Als een website traag laadt, kan dit leiden tot frustratie bij de bezoekers en zelfs tot het verlaten van de website voordat deze volledig is geladen. Dit kan resulteren in een hogere bounce rate en minder verkeer op de website. Bovendien houdt Google rekening met de laadtijd bij het bepalen van de zoekresultaten. Websites die langzaam laden, kunnen lagere rankings krijgen, waardoor ze minder zichtbaar zijn voor potentiële bezoekers. 

Veelgestelde vragen over website sneller laten maken

Hoe maak je een WordPress website sneller?

Er zijn verschillende manieren om een WordPress website sneller te maken, zoals het optimaliseren van afbeeldingen, het gebruik van een caching plugin, het beperken van het aantal plugins, het implementeren van lazy loading en het gebruik van een snelle webhosting.

Wat is een goede website snelheid?

Een goede laadtijd is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type website, het doel van de website en de verwachtingen van de bezoekers. Over het algemeen wordt een laadtijd van drie seconden of minder als goed beschouwd. Het is echter belangrijk om te onthouden dat elke seconde telt en dat elke vertraging in laadtijd kan leiden tot verlies van bezoekers en conversies. Het is daarom altijd verstandig om te streven naar de snelst mogelijke laadtijd voor jouw specifieke website en doelgroep.

Waarom is de website snelheid zo belangrijk?

Website snelheid is belangrijk omdat het direct invloed heeft op de gebruikerservaring en de conversies op een website. Als een website traag laadt, kan dit leiden tot frustratie bij de bezoekers en zelfs tot het verlaten van de website voordat deze volledig is geladen. Dit kan resulteren in een hogere bounce rate en minder verkeer op de website. Bovendien houdt Google rekening met de laadtijd bij het bepalen van de zoekresultaten. Websites die langzaam laden, kunnen lagere rankings krijgen, waardoor ze minder zichtbaar zijn voor potentiële bezoekers.