Wordpress website sneller maken

Wordpress website sneller maken

Loop je tegen problemen aan bij de laadsnelheid van jouw WordPress website?

Niet heel gek, want veel bedrijven ervaren last van een trage website. Je hebt dit probleem ook niet zo maar even opgelost. Als je namelijk een optimale laadsnelheid wilt voor jouw WordPress website, moet je de optimalisaties overal doorvoeren. Dit betekent ook dat je aan de slag moet gaan in de code van de website. Juist dit zijn zaken waar veel bedrijven vastlopen, maar geen zorgen! Ik heb inmiddels kennis en ervaring genoeg met de laadsnelheid van WordPress websites en dit alles wil ik graag met je delen.
Laadsnelheid, een belangrijk onderdeel van technische SEO

Laadsnelheid, een belangrijk onderdeel van technische SEO

De laadsnelheid van een website is de tijd die het kost voor het laden van een bepaalde webpagina. Dit is een belangrijk onderdeel van SEO, omdat zoekmachines zoals Google de gebruikerservaring in overweging nemen bij het bepalen van de zoekresultaten. Websites met een langere laadtijd worden vaak minder hoog gerankt dan websites met een snellere laadtijd, omdat een snelle website een betere gebruikerservaring biedt. Bovendien, hebben snellere websites een lagere bounce rate en een hoger percentage aan terugkerende gebruikers. Dit zijn factoren waarmee zoekmachines kunnen aantonen dat een website relevant en waardevol is voor gebruikers, wat uiteindelijk bijdraagt aan een hogere positie. Een WordPress website sneller maken is daarom erg belangrijk.

Wat zijn de nadelen van een trage WordPress website?

 1. Slechte gebruikerservaring: een trage website kan leiden tot een slechte gebruikerservaring. Bezoekers zullen niet altijd geduldig wachten totdat een pagina is geladen voordat ze verder gaan met hun navigatie. Dit zorgt voor een laag conversieratio.

 2. Lage posities in de resultaten: zoekmachines gebruiken de laadsnelheid van een website als een belangrijk rangschikkingsfactor. Een trage website kan dus leiden tot een lagere positie in de zoekmachine resultaten en daardoor genereer je minder verkeer naar de site.

 3. Mogelijk verlies van inkomsten: als je een e-commerce website hebt kan een trage website zorgen voor minder verkoop en inkomsten, omdat bezoekers bijvoorbeeld het geduld zullen verliezen net voordat ze een aankoop wilde doen.

 4. Ongunstige beveiliging: een trage website is vaak een gevolg van beveiligingsproblemen. Een website die achterloopt op updates kan gevoelig zijn voor hackers en cyberaanvallen.

5 belangrijke quick wins

Er zijn enkele snelle manieren om de laadsnelheid van een WordPress website te verbeteren. Hier een aantal quick wins:

 • Comprimeer afbeeldingen: verklein afbeeldingen en verminder hun grootte voor snellere laadtijden.
 • Gebruik een cache plugin: een caching plugin installeren is een goede manier om de snelheid van jouw WordPress website te verbeteren. Plugins die jouw WordPress website sneller maken zijn bijvoorbeeld WP Super Cache of W3 Total Cache.
 • Verwijder onnodige plugins: verwijder onnodige plugins die niet worden gebruikt of vervang ze door alternatieven.
 • Gebruik een Content Delivery Network (CDN): het gebruik van een Content Delivery Network kan een WordPress website sneller maken.
 • Minimaliseer externe verzoeken: beperk het aantal externe verzoeken dat uw website maakt.


Houd er wel rekening mee dat een WordPress website sneller maken vaak een combinatie is van de bovenstaande stappen en dat sommige daarvan veel meer tijd kosten dan andere. In de praktijk zie ik dan ook vaak dat veel bedrijven stoppen met het doorvoeren van deze belangrijke elementen. Juist om voor te blijven op de concurrentie is het belangrijk om dit wel te doen. Kies je voor mij als jouw SEO specialist? Dan is het goed om te weten dat ik een duurzame partner ben. 

Succesverhalen van klanten

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Marloes Keeris
"Als copywriter weet ik maar al te goed: de online prairie wemelt van de SEO cowboys. De gouden SERP-bergen die zij beloven zijn vaak een fata morgana.
Zoniet bij Rubin Koot van Online Marketing Bakery.

Rubin gaat integer, service- en resultaatgericht te werk. Geen vraag is teveel; hij legt alles enthousiast aan je uit. En op een duidelijke manier die beklijft. Rubin heeft namelijk écht kennis van zaken, als data driven SEO- en marketingspecialist. En dat zonder de hoofdprijs te vragen voor zijn eersteklas diensten en bereikbaarheid.

Wil je serieuze online groei doormaken met een betrouwbare expert? Ga dan voor Online Marketing Bakery. Samenwerken met hem betekent voor mij en mijn klanten de beste online resultaten. Ik ben fan!"
Ms. Nameless
Add Your Stars
Marjolijn Geenen
"Rubin is een echt vakman. Professioneel, gedreven en hij kan goed luisteren. Dit alles maakt dat hij je echt naar een ander niveau tilt en je bedrijf helpt te groeien."
Ms. Nameless
Add Your Stars
Kevin van Elswijck
"Ik werk al jaren samen met Rubin omdat ik hij ongelofelijk goed is in wat hij doet. Hij is veerkrachtig, pro-actief en heeft een goede kijk op wat er wel en niet goed gaat. Ik zou iedereen enorm aanraden om eens met Rubin aan tafel te gaan. Het gaat je geen wind-eieren leggen."
Ms. Nameless
Add Your Stars

Stappenplan voor het sneller maken van jouw WordPress website

Analyse van de huidige laadsnelheid van de website

Ik begin eerst met het maken van een uitgebreide analyse gericht op de laadsnelheid van jouw WordPress website. Hiervoor gebruik ik verschillende tools en extensies. Uit deze analyse zal blijken waar er verbeteringen liggen voor de website op het gebied van laadsnelheid.

Lijst met actiepunten

Vervolgens maak ik op basis van de analyse een lijst met actiepunten die er moeten gebeuren voor het verbeteren van de laadsnelheid. Hier komen bijvoorbeeld factoren als het comprimeren van afbeeldingen, het minimaliseren van externe verzoeken en het gebruik van lazy loading aan bod.

Optimalisaties doorvoeren

Op basis van de lijst met actiepunten gaan we de optimalisaties doorvoeren. We starten eerst met de quick wins en werken zo verder de lijst af. Wellicht heb je zelf een developer in huis die dit kan doorvoeren. Mocht dit niet het geval zijn, kan ik natuurlijk ondersteuning bieden. Door het uiteindelijk optimaliseren van dit soort elementen kunnen we jouw WordPress website sneller maken.

Monitoren van de prestaties

Het is belangrijk om de prestaties van de optimalisaties goed in de gaten te houden. Daarom werk ik met maandelijkse rapportages. Op die manier blijf je op de hoogte van de gebeurtenissen en kunnen we bijsturen waar nodig. Vervolgens kunnen we ook nog nieuwe kansen spotten om extra verbeteringen door te voeren.

Wordpress sneller laten maken?

SEO: maak je website goed vindbaar in Google

Het is belangrijk om te onthouden dat SEO niet alleen bestaat uit het verbeteren van de laadsnelheid van een website. Er zijn vele andere onderdelen die invloed hebben op de zoekmachine resultaten. Dit zijn onderdelen als:

 • Content marketing: zoekmachines willen dat websites relevante en nuttige informatie bieden aan hun gebruikers. Zorg er dus voor dat de inhoud van de website van hoge kwaliteit is en relevant is voor de doelgroep. Dit gebeurt middels content marketing.
 • Linkbuilding: zoekmachines gebruiken links om te bepalen hoe relevant en waardevol een website is. Hoe meer kwalitatief hoogwaardige links naar de website verwijzen, hoe hoger de positie zal zijn.
 • Technische optimalisaties: naast de laadsnelheid, zijn er nog veel andere technische aspecten waarop zoekmachines letten, zoals een correcte opbouw van de website, een sitemap, een correcte URL-structuur en zoekmachine vriendelijke meta tags.


Als SEO specialist heb ik inmiddels jarenlange ervaring met alle drie de bovengenoemde onderdelen. Het is daarom ook mogelijk om op maat gemaakt advies te ontvangen over de verschillende pijlers. Van technische optimalisatie tot linkbuilding, ik heb alles in huis om jouw website te helpen groeien!

WordPress onderhoud uitbesteden?

WordPress onderhoud uitbesteden?

Het uitbesteden van WordPress onderhoud kan dus een efficiënte en effectieve manier zijn om de prestaties van je website te verbeteren. Zo kan ik de laatste updates doorvoeren, de inhoud herschrijven en natuurlijk ook de laadsnelheid verbeteren. Hierdoor wordt de website veiliger, sneller en goed up-to-date gehouden. Op die manier kun jij je concentreren op andere werkzaamheden en zorg ik ervoor dat de WordPress website optimaal functioneert!

Mocht je benieuwd zijn naar de mogelijkheden kun je vrijblijvend een kennismakingsgesprek inplannen. Op die manier komen we erachter wat de valkuilen zijn van jouw WordPress website en wat ik precies voor je kan beteken. Mochten we een goede match zijn, gaan we natuurlijk voor een transparante en duurzame samenwerking!