Zakelijke website laten maken

Een zakelijke website laten maken voor jouw bedrijf?

Een zakelijke website is inmiddels onmisbaar voor elk bedrijf dat zich wil presenteren aan (potentiële) klanten. Een professionele website kan namelijk een positieve indruk achterlaten, het bedrijf op de kaart zetten en daardoor weer zorgen voor meer zichtbaarheid. Een website is ook een zeer efficiënte manier om informatie te verspreiden en te communiceren met klanten. Echter, is het maken van een goede zakelijke website lang niet even gemakkelijk. Daarom kiezen veel bedrijven voor het laten maken van een zakelijke website door een professional. Benieuwd naar mijn manier van werken? Dat en meer vertel ik graag hieronder verder!
Verschillende CMS voor websites

Verschillende CMS voor websites

Allereerst is het handig om te weten dat er veel verschillende Content Management Systemen (CMS) zijn. Elk systeem heeft hun eigen unieke kenmerken en voordelen. Een paar van de meest populaire zijn:

  • WordPress: Dit is een open source CMS en wordt vaak gebruikt voor blogs en websites. Het is gemakkelijk te gebruiken, flexibel en heeft een groot aantal beschikbare plugins en thema's;

  • Joomla: Dit is ook een open source CMS, met veel functionaliteiten en een groot aantal beschikbare extensies. Joomla is meer geschikt voor grotere websites met meerdere gebruikers;

  • Drupal: Dit is een CMS met veel mogelijkheden voor flexibiliteit en personalisatie. Drupal wordt vaak gebruikt voor complexe zakelijke websites en portals;

  • Shopify, Magento, BigCommerce: Dit zijn populaire e-commerce platformen die speciaal ontworpen zijn om webshops gemakkelijk te bouwen.

Afhankelijk van de grootte en complexiteit van jouw website en de specifieke vereisten, kan een van deze of een andere CMS de beste keuze zijn. Er is een brede keuze voor zowel kleine als grotere websites. Tijdens een (digitale) kop koffie hoor ik graag wat meer over jouw wensen en behoeften voor een zakelijke website, zodat ik vervolgens de mogelijkheden met je kan doornemen.
Zakelijke website ontwikkeling uitbesteden

Zakelijke website ontwikkeling uitbesteden

Er zijn een aantal redenen waarom het handig is om het laten maken van een zakelijke website uit te besteden aan een expert. Zij hebben namelijk de kennis, ervaring en vaardigheden om een website te bouwen en ontwikkelen die professioneel oogt, gebruiksvriendelijk is en ook goed presteert. Daarnaast wordt er rekening gehouden met de laatste trends en technologieën in de industrie, waardoor de website up-to-date is en ook blijft.

Als je besluit om een zakelijke website te laten maken door mij, dan kies je voor kwaliteit en efficiëntie. Bij het laten maken van een zakelijke website ben je namelijk verzekerd van een website die direct voorzien is van belangrijke marketing aspecten, zoals zoekmachineoptimalisatie (SEO) en conversie optimalisatie (CRO). Hierdoor komt jouw website hoger in zoekresultaten terecht en zorgt het uiteindelijk voor meerdere conversies. Zodra je gaat investeren in een optimaal gemaakte website, zul je al snel resultaten zien!

Zakelijke website laten maken?

De kosten van een zakelijke website

De kosten van een zakelijke website

De kosten voor het laten maken van een zakelijke website kunnen sterk variëren, afhankelijk van een aantal factoren. Een belangrijke factor is bijvoorbeeld de grootte en complexiteit van de website. Een eenvoudige website met weinig pagina's en functionaliteiten zal minder kosten dan een grotere website met veel pagina's, functies en integraties. Ook het gebruik van een e-commerce platform of een specifieke technologie kan de kosten beïnvloeden.

Daarnaast bestaan de kosten vaak niet alleen uit het laten maken van een website. De zakelijke website heeft namelijk ook onderhoud nodig en je wilt eventueel later ook de site gaan uitbreiden. Ik vind het daarom belangrijk om vooraf duidelijke afspraken te maken, zodat je een realistisch beeld krijgt van de totale kosten van een website. Eerlijkheid duurt namelijk het langst 😉.

Wat kan je verwachten?

Keuze CMS

Samen bespreken we welke eisen en wensen er zijn voor de website. Daarna kiezen we het meest geschikte CMS dat aansluit bij deze voorwaarden.

Planning en ontwerp

Er wordt een plan gemaakt voor de structuur en layout van de website. Hierna wordt er een ontwerp gemaakt voor de website, waarbij rekening wordt gehouden met de huisstijl van het bedrijf.

Technische ontwikkeling

Hierna start de technische ontwikkeling van de website. Dit omvat het installeren en configureren van het gekozen CMS, het opbouwen van de pagina's en het toevoegen van functionaliteiten.

Content

Hierna gaan we de content van de website toevoegen. Dit kan bestaan uit tekst, afbeeldingen, video’s of andere multimedia. Content marketing is een belangrijke pijler van SEO en daarom kan ik ook bij dit onderdeel ondersteunen. Op die manier zal de zakelijke website gevonden worden op belangrijke keywords.

Testen

Hierna wordt de website getest op functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Eventuele fouten worden tijdens deze fase opgelost.

Livegang en onderhoud

Tot slot, natuurlijk de live-gang van de website! Hierbij wordt ook een onderhoudsplan opgesteld om eventuele updates en verbeteringen door te voeren.
De kosten van een zakelijke website

Zakelijke website: op maat gemaakt

Een op maat gemaakt zakelijke website is een website die specifiek wordt ontworpen en ontwikkeld voor een bepaald bedrijf of organisatie. Dit betekent dat de website geheel is aangepast aan de specifieke eisen en wensen van het bedrijf, in plaats van het gebruiken van een standaard template. Hierdoor kan een op maat gemaakte website een unieke uitstraling hebben die perfect aansluit bij het imago en de huisstijl van het bedrijf.

Een op maat gemaakte website kan ook worden omgebouwd met specifieke functies en functionaliteiten die aansluiten bij de specifieke behoeftes van het bedrijf. Zo kan een zakelijke website die afhankelijk is van online verkoop worden gebouwd met een geavanceerd e-commerce systeem, met daarbij verschillende betalings- en verzendmethoden. Of indien een bedrijf veel werkt met afspraken, kan een online afspraken systeem worden geïntegreerd.

De vindbaarheid van een zakelijke website verbeteren

Zoals je in mijn werkwijze al hebt kunnen lezen gaat het niet alleen om het bouwen van een zakelijke website. Het verbeteren van de online vindbaarheid is namelijk van groot belang om vervolgens bezoekers te genereren en conversies te krijgen. Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is een belangrijk onderdeel van dit proces. Hierbij worden technische en inhoudelijke aspecten van de zakelijke website verbeterd, zodat deze beter gevonden wordt door zoekmachines.

Technische aspecten die kunnen worden verbeterd zijn bijvoorbeeld de snelheid van de website, de mobiliteit en de structuur van de website. Inhoudelijke aspecten die kunnen worden geoptimaliseerd zijn bijvoorbeeld de kwaliteit en relevantie van de inhoud. Het optimaliseren van de website zorgt voor een hogere ranking in zoekresultaten, wat weer leidt tot een groter bereik en meer bezoekers. Daarnaast kan ook SEA een rol spelen in de online vindbaarheid, door gericht te adverteren op zoekwoorden waar jij als bedrijf zichtbaar voor wil zijn.

Vervolgens is het ook van belang om aan de autoriteit van de website te werken. Hier komt linkbuilding aan te pas. De autoriteit wordt bepaald door de hoeveelheid en kwaliteit van de inkomende links naar een website. Hoe meer en hoe kwalitatievere links naar een website verwijzen, hoe hoger de autoriteit van de website. Helaas is het niet zo gemakkelijk om links te verkrijgen van andere websites. Inmiddels heb ik een breed linkbuilding netwerk opgebouwd, waardoor ik kan helpen bij het verhogen van de autoriteit. Samen werken naar een goede linkbuilding strategie zorgt er uiteindelijk voor dat zoekmachines jouw website als relevant zien, met als gevolg dat de website hoger in zoekresultaten zal komen te staan.
Gaan we samen aan de slag?

Gaan we samen aan de slag?

Ik hoop dat je inmiddels een goed beeld hebt gekregen van hoe een goede en professionele zakelijke website bedrijven kan helpen. Als je denkt dat jouw bedrijf een boost kan gebruiken met een nieuwe website of een update van de huidige website, nodig ik je graag uit voor een kennismakingsgesprek.

Tijdens dit kennismakingsgesprek bespreken we jouw wensen en behoeften en geef ik je een idee van hoe ik jou kan gaan helpen. Natuurlijk zijn er geen verplichtingen, het is gewoon een kans om elkaar beter te leren kennen en zien of we een match zijn.

Als je nog verdere vragen hebt over dit onderwerp, schroom dan niet om contact op te nemen. Ik ben altijd bereid om te helpen!

Succesverhalen van klanten

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Marloes Keeris
"Als copywriter weet ik maar al te goed: de online prairie wemelt van de SEO cowboys. De gouden SERP-bergen die zij beloven zijn vaak een fata morgana.
Zoniet bij Rubin Koot van Online Marketing Bakery.

Rubin gaat integer, service- en resultaatgericht te werk. Geen vraag is teveel; hij legt alles enthousiast aan je uit. En op een duidelijke manier die beklijft. Rubin heeft namelijk écht kennis van zaken, als data driven SEO- en marketingspecialist. En dat zonder de hoofdprijs te vragen voor zijn eersteklas diensten en bereikbaarheid.

Wil je serieuze online groei doormaken met een betrouwbare expert? Ga dan voor Online Marketing Bakery. Samenwerken met hem betekent voor mij en mijn klanten de beste online resultaten. Ik ben fan!"
Ms. Nameless
Add Your Stars
Marjolijn Geenen
"Rubin is een echt vakman. Professioneel, gedreven en hij kan goed luisteren. Dit alles maakt dat hij je echt naar een ander niveau tilt en je bedrijf helpt te groeien."
Ms. Nameless
Add Your Stars
Kevin van Elswijck
"Ik werk al jaren samen met Rubin omdat ik hij ongelofelijk goed is in wat hij doet. Hij is veerkrachtig, pro-actief en heeft een goede kijk op wat er wel en niet goed gaat. Ik zou iedereen enorm aanraden om eens met Rubin aan tafel te gaan. Het gaat je geen wind-eieren leggen."
Ms. Nameless
Add Your Stars

"Rubin is erg prettig om mee te werken. Hij is serieus, luistert goed en bouwt mooie websites!"

- Joost Nagelmaeker