Lokale SEO uitbesteden

Lokale SEO uitbesteden

Wil jij als bedrijf lokaal beter gevonden worden in zoekmachines en meer klanten aantrekken uit jouw directe omgeving? Dan ben je bij mij aan het juiste adres! Leer meer over de voordelen, technieken en waarom lokale SEO uitbesteden een slimme zet kan zijn.

  • Efficiënte en effectieve aanpak op maat voor jouw bedrijf
  • Up-to-date kennis van lokale SEO en trends
  • 5+ jaar ervaring in online marketing
  • Succesvol resultaat
  • Transparantie over werkzaamheden
Wordt de beste van de buurt

Wordt de beste van de buurt

Door lokale SEO optimalisatie kun je lokaal op de nummer 1 positie komen in jouw branche. Optimalisatie van bijvoorbeeld jouw Google My Business is hierbij van groot belang. Door deze up-to-date en volledig te houden, scoor je hoog in de lokale zoekresultaten. Potentiële klanten vinden jouw bedrijf zo gemakkelijk en worden aangetrokken door je bedrijfsinformatie. Zo kun je jouw concurrenten voor blijven en de buurman net een stap voor zijn!

De 4 voordelen van lokale SEO

1. Meer zichtbaarheid in lokale zoekresultaten

Met lokale SEO kun je ervoor zorgen dat je bedrijf beter zichtbaar wordt in lokale zoekresultaten. Hierdoor vinden potentiële klanten makkelijker jouw bedrijf wanneer zij gericht op zoek zijn naar producten of diensten in jouw regio. Lokale SEO zorgt ervoor dat jouw website hoger rankt in de zoekresultaten wanneer iemand zoekt naar bijvoorbeeld "restaurant Amsterdam" of "kapper Utrecht". Door ervoor te zorgen dat je bedrijfsgegevens consistent en correct zijn vermeld op Google My Business, vergroot je jouw zichtbaarheid in lokale zoekopdrachten. Laat lokale SEO uitbesteden door een specialist voor een optimale online vindbaarheid.

2. Betere concurrentiepositie

Als je bedrijf goed vindbaar is in lokale zoekopdrachten, vergroot dit de kans dat potentiële klanten voor jouw bedrijf kiezen in plaats van voor de concurrentie. Dit betekent dat wanneer een klant op zoek is naar een product of dienst in zijn of haar buurt, jouw bedrijf hoger in de zoekresultaten zal verschijnen dan bedrijven die geen lokale SEO hebben toegepast. Hierdoor versterk je jouw concurrentiepositie en vergroot je je marktaandeel.

3. Hogere conversieratio's

Een ander voordeel van lokale SEO is dat het kan bijdragen aan hogere conversieratio's. Dit houdt in dat het percentage van websitebezoekers dat overgaat tot een gewenste actie, zoals het aanvragen van informatie of het plaatsen van een bestelling, hoger wordt. Dit komt doordat lokale SEO zich richt op het aantrekken van potentiële klanten in jouw regio die op zoek zijn naar specifieke producten of diensten. Hierdoor is de kans groter dat zij ook daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in de producten of diensten die jij aanbiedt, wat weer kan bijdragen aan een hogere conversieratio.

4. Verbeter je reputatie

Reviews zijn een belangrijk onderdeel van je bedrijfsprofiel op Google My Business en kunnen bijdragen aan een betere reputatie en meer vertrouwen bij potentiële klanten. Door regelmatig de reviews te bekijken en te reageren op zowel positieve als negatieve reviews, kun je de relatie met jouw klanten verbeteren en hun ervaring met jouw bedrijf positief beïnvloeden. Bovendien kunnen reviews ook helpen om inzicht te krijgen in de ervaringen van klanten en om mogelijke verbeterpunten te ontdekken.
Besteed het uit aan een echte SEO specialist

Besteed het uit aan een echte SEO specialist

Als je op zoek bent naar manieren om je bedrijf beter vindbaar te maken in de lokale zoekresultaten, is het uitbesteden van lokale SEO een slimme keuze. Door het uitbesteden van lokale SEO optimalisatie aan een SEO specialist kun je profiteren van vele voordelen die jouw lokale online zichtbaarheid en reputatie kunnen verbeteren:
Heeft de juiste kennis in huis
Een van de belangrijkste voordelen is dat een SEO specialist beschikt over de juiste kennis en expertise om jouw bedrijf lokaal op de kaart te zetten. Dit betekent dat zij op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen en trends op het gebied van lokale SEO en deze kennis kunnen toepassen om jouw bedrijf beter zichtbaar te maken in de lokale zoekresultaten.

Weten dat je gaat scoren
Een van de belangrijkste voordelen van het uitbesteden van lokale SEO aan een specialist is dat je zeker weet dat je gaat scoren. SEO experts hebben ervaring met het optimaliseren van lokale SEO strategieën en weten wat werkt en wat niet. Door hun kennis en ervaring kunnen zij jouw bedrijf naar de top van de lokale zoekresultaten brengen en zo meer potentiële klanten aantrekken. Dit bespaart je niet alleen tijd en moeite, maar levert ook nog eens betere resultaten op.

Houd je bezig met de kernactiviteiten
Een ander voordeel van het uitbesteden van lokale SEO aan een echte SEO specialist is dat ze de tijd hebben om zich volledig te richten op jouw lokale SEO strategie. Dit betekent dat ze zich kunnen concentreren op het uitvoeren van de juiste tactieken en technieken om de beste resultaten te behalen. Op deze manier kun jij je richten op de kernactiviteiten van jouw bedrijf en hoef je je geen zorgen te maken over de lokale SEO.

De lokale SEO succesformule

Kennismakingsgesprek

Ik begin altijd met een kennismakingsgesprek, waarin we jouw wensen en doelen bespreken. Ik wil namelijk weten wie je bent, wat je doet en waar je precies naartoe wilt met jouw bedrijf. Hierdoor kan ik mijn lokale SEO strategie aanpassen op jouw specifieke behoeften en doelstellingen.

Zoekwoordenonderzoek

Na het kennismakingsgesprek ga ik aan de slag met het zoekwoordenonderzoek. Hierbij kijk welke zoekwoorden het relevantst zijn voor jouw bedrijf en welke zoekwoorden jouw doelgroep gebruikt. Vervolgens optimaliseren we jouw website en content met deze zoekwoorden, zodat je beter gevonden wordt in de lokale zoekresultaten.

Google My Business optimalisatie

Een belangrijk onderdeel van lokale SEO is de optimalisatie van Google My Business. Hierbij maak ik een bedrijfsprofiel aan en zorg ik ervoor dat deze volledig is ingevuld en geoptimaliseerd voor lokale zoekopdrachten. Zo ben je beter vindbaar op Google Maps en kunnen potentiële klanten eenvoudig contact met je opnemen.

Vindbaarheid verbeteren op andere platformen

Als onderdeel van mijn lokale SEO strategie, controleer ik naast Google My Business ook andere belangrijke online platforms zoals Yelp, Foursquare, Apple Maps en Facebook om te zien of de vermeldingen van de klant correct zijn. Door deze platforms te optimaliseren met de juiste bedrijfsinformatie, kan ik ervoor zorgen dat de klant op alle belangrijke online plekken wordt gevonden en de lokale zichtbaarheid wordt gemaximaliseerd.

Daarnaast ook je content marketing laten uitbesteden voor betere vindbaarheid? Ook daar kan ik je bij helpen. Op die manier ben je niet alleen lokaal vindbaar, maar ook in zijn algemeen binnen de zoekmachines!

Rapportage en evaluatie

Op regelmatige basis bespreken we de behaalde resultaten om te evalueren hoe we hebben gepresteerd en waar we eventueel verbeteringen kunnen aanbrengen. Door deze evaluatie kunnen we de voortgang de lokale SEO optimalisaties bijhouden en bijsturen waar nodig.

Door mijn persoonlijke aanpak en effectieve werkwijze zorg ik ervoor dat jouw lokale SEO optimaal wordt ingezet. Benieuwd naar wat ik specifiek voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan gerust contact met mij op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Aan de slag met lokale SEO

Aan de slag met lokale SEO

Wil je graag aan de slag met lokale SEO voor jouw bedrijf en de voordelen ervaren van een betere online vindbaarheid en hogere conversieratio's? Wacht dan niet langer en plan vandaag nog een kennismakingsgesprek in! Of je nu lokale SEO tips nodig hebt of jouw lokale SEO volledig wilt uitbesteden, ik ben gepassioneerd over SEO en help dagelijks bedrijven om hun online doelen te bereiken. Laat mij jouw lokale SEO strategie ontwikkelen en uitvoeren, zodat jij je kunt concentreren op waar je het beste in bent. 

Veelgestelde vragen over lokale SEO uitbesteden

Verschilt lokale SEO van algemene SEO?

Lokale SEO verschilt van algemene SEO doordat het zich richt op het optimaliseren van de online aanwezigheid van bedrijven voor lokale zoekopdrachten. Bij lokale SEO gaat het erom dat bedrijven zichtbaar zijn voor mensen die zoeken naar producten of diensten in een specifieke regio. Het is daarom van groot belang voor bedrijven die zich richten op klanten in een specifieke regio, omdat lokale SEO ervoor zorgt dat deze bedrijven beter gevonden worden door potentiële klanten in hun buurt.
Door een goede lokale SEO strategie kunnen bedrijven hun zichtbaarheid en vindbaarheid vergroten en daardoor meer verkeer naar hun website en fysieke winkel genereren. Het optimaliseren van lokale SEO is een belangrijk aspect van online marketing voor bedrijven die afhankelijk zijn van lokale klanten, zoals bijvoorbeeld restaurants, kapperszaken, tandartspraktijken en andere lokale bedrijven.

Hoe kan ik lokale SEO optimaliseren?

Als je jouw lokale SEO wilt optimaliseren zijn er verschillende stappen die je kunt nemen. Zo is het belangrijk om je website te optimaliseren voor lokale zoekwoorden en zoekopdrachten. Dit kan door middel van het gebruik van relevante zoekwoorden en synoniemen in je website content. Daarnaast is het belangrijk om je bedrijfsvermelding op Google My Business te claimen en te optimaliseren met relevante informatie, zoals openingstijden, locatie en contactgegevens. Daarnaast kan het creëren van lokale content, zoals blogs artikelen of nieuwsberichten, helpen om je online reputatie te vergroten en je te onderscheiden van de concurrentie. Door actief te werken aan je lokale SEO, kun je de online zichtbaarheid van je bedrijf vergroten en meer potentiële klanten aantrekken.

Hoe lang ben je bezig met lokale SEO?

Als je begint met lokale SEO, is het belangrijk om te begrijpen dat het een doorlopend proces is dat tijd en inspanning vereist. Hoe lang je bezig bent met lokale SEO, hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van je bedrijf, de concurrentie in je lokale markt en het niveau van de gewenste optimalisatie. In het algemeen kan het enkele maanden tot een jaar duren voordat je resultaten begint te zien van je lokale SEO inspanningen. Het is belangrijk om te onthouden dat lokale SEO een investering is op de lange termijn en dat het niet een kwestie is van eenmalige optimalisatie. Het is belangrijk om regelmatig updates en optimalisaties door te voeren om je online aanwezigheid te blijven verbeteren en te blijven concurreren in de lokale zoekresultaten.

Wat levert lokale SEO op?

Lokale SEO kan veel voordelen opleveren. Door het optimaliseren van de website en het online profiel voor lokale zoekopdrachten, kun je een toename zien in het aantal bezoekers op jouw website. Dit kan leiden tot een hogere conversieratio en meer omzet. Bovendien kan lokale SEO helpen bij het opbouwen van een betere online reputatie, waardoor je beter zichtbaar wordt voor potentiële klanten in de buurt. Door het gebruik van relevante zoekwoorden en synoniemen, kan de website hoger scoren in de zoekresultaten en daardoor meer potentiële klanten aantrekken. Kortom, door actief te werken aan lokale SEO, kun je jouw online reputatie verbeteren en je doelgroep beter bereiken.

Benieuwd naar hoe wij jouw bedrijf laten groeien? 🚀

Succesverhalen van klanten

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Marloes Keeris
"Als copywriter weet ik maar al te goed: de online prairie wemelt van de SEO cowboys. De gouden SERP-bergen die zij beloven zijn vaak een fata morgana.
Zoniet bij Rubin Koot van Online Marketing Bakery.

Rubin gaat integer, service- en resultaatgericht te werk. Geen vraag is teveel; hij legt alles enthousiast aan je uit. En op een duidelijke manier die beklijft. Rubin heeft namelijk écht kennis van zaken, als data driven SEO- en marketingspecialist. En dat zonder de hoofdprijs te vragen voor zijn eersteklas diensten en bereikbaarheid.

Wil je serieuze online groei doormaken met een betrouwbare expert? Ga dan voor Online Marketing Bakery. Samenwerken met hem betekent voor mij en mijn klanten de beste online resultaten. Ik ben fan!"
Ms. Nameless
Add Your Stars
Marjolijn Geenen
"Rubin is een echt vakman. Professioneel, gedreven en hij kan goed luisteren. Dit alles maakt dat hij je echt naar een ander niveau tilt en je bedrijf helpt te groeien."
Ms. Nameless
Add Your Stars
Kevin van Elswijck
"Ik werk al jaren samen met Rubin omdat ik hij ongelofelijk goed is in wat hij doet. Hij is veerkrachtig, pro-actief en heeft een goede kijk op wat er wel en niet goed gaat. Ik zou iedereen enorm aanraden om eens met Rubin aan tafel te gaan. Het gaat je geen wind-eieren leggen."
Ms. Nameless
Add Your Stars